DomAquarée

3500 m² van de ‘magnetische’ muur in Berlijn

Een van onze favoriete projecten werd gedaan in Berlijn, in de kantoren van één van de meest gerenommeerde reclamebureaus in Duitsland.

Domaquarée project Berlin

In hun nieuwe kantoren in Domaquareé, de Berlijns Reclamebureau Kircher Burkhardt vrooeg zef: hoe kunnen we visueel ons werk-in-progress organiserne op een toegankelijk manier?

Het antwoord was simpel:
Gebruik alle muren voor ophangen van schetsen, foto’s, ontwerpen en notities!

Deze wens werd doorgegeven aan Union Investeringen, de eigenaar van het gebouw, die op zijn beurt vroeg de bekende Berlijnse schildersbedrijf Adres Grunberg om dit te realiseren.

Het oorsprokelijke idee van de eigenaar was om metalen platen te gebruiken bij binnenwanden, dus magneten kunnen gebruikt worden op de plaatsten waar metalen platen werden gebruikt.
De CEO van het schilderij bedrijf, dhr. Grünberg, hoewel had een beter idee: waarom niet elke vierkante centimeter van de muren te gebruiken door het toepassen van MagneetVerf.
In een zeer eenvoudige en kosteneffectieve manier kan elk oppervlak worden omgezet in een magneetbord en omdat het kan worden overgeschilderd met gewone muurverf, zou een onzichtbare oplossing zijn.

De heer Grünberg:
“’Ik had nog nooit gewerkt met dit materiaal en wilde het uit testen om te zien of de resultaten waren als wat ik had verwacht.”
Hij nam contact op met het Nederlandse bedrijf MagPaint, de internationale marktleider op het gebied MagneetVerf, of MagnetFarbe zoals dat heet in Duitsland.
MagPaint was meteen enthousiast over dit project en gegarandeerd een optimaal resultaat.

Monstermateriaal is verzonden en een aantal testen werden uitgevoerd op verschillende oppervlakken. Ook producten van de concurrenten werden getest ter vergelijking, maar het bleek dat het product MagPaint het gemakkelijkst was in toepassing en resulteerde ook in de sterkste magnetische kracht. Dat is heel belangrijk wanneer u van plan bent om “ groot formaat” posters op te hangen, stapel meerdere vellen papier boven op elkaar, of om zwaardere kaarten op te hangen.

De testresultaten en de monsters direct overtuigd van de Property Manager Herrn Schumannn en de opdracht werd geven aan het schildersbedrijf van de heer Grunberg.

Magpaint Europa b.v. leverde verf op de plaats in het centrum van Berlijn, waar de verf werd aangebracht op alle vier verdiepingen met lang harige rollers in drie lagen (4 uur droogtijd tussen de lagen ),waarna het licht werd opgeschuurd om een betere gladde afwerking te verkrijgen.
Daarna werd lijm toegepast, behang, grondverf en twee toplagen van de mat latex verf.
Toch is de magnetische kracht geweldig en de muren leken gewone kantoor muren. Maar nu met een extra functie.

Speciale complimenten werden verkregen door schilders, die de eenvoudige toepassing van de verf en het gemakkelijk te reiniging van het materiaal met water en zeep toe juichen.

Nu, een jaar later, zijn alle partijen meer dan tevreden in de Domaquarée kantoren met deze speciale ‘magnetische’ oppervlakken.
Zoals getoond in de foto de wanden intensief dagelijks gebruikt.
Honderden magneten worden gebruikt om de schetsen, foto’s, tijdschriftartikelen cut outs en designs op te hangen. Tot 19 vellen A4-papier soms worden gebruikt met een enkele magneet.

Een succesvol project voor alle betrokkenen!