Het geheim van magneetpleister

Het geheim achter onze MagneetPleister is simpel en doeltreffend. Het belangrijkste is natuurlijk het ijzerpoeder in de sierpleister. Dit bijzonder onderdeel heeft een aantal grote voordelen. Het biedt de sterkst mogelijke magnetische kracht, roest niet en voldoet aan het milieu en de EU-richtlijnen. De magnetische kracht van onze MagneetPleister is ongeëvenaard. Uiteraard zijn we constant bezig om ons product te verbeteren. Dit door onderzoek in ons laboratorium, maar ook door het bestuderen van innovaties op markt en het toepassen van deze waar mogelijk. Dit heeft tot nu toe er voor gezorgd dat MagneetPleister maar liefst 28 vellen kopieerpapier kan houden met een 29mm (neodymium) magneet. Resultaten die niet kunnen worden geëvenaard door concurrenten.

Geen roestvorming

Het feit dat onze MagnetPleister niet roest lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is zeker niet. Roest kan optreden wanneer u soortgelijke producten overschilderd met een verf op waterbasis of als het wordt gebruikt in een kamer die vochtig of vochtig wordt. Bruine vlekken worden dan zichtbaar en hebben een ongewenst effect op de kleur van de muur. MagneetPleister door MagPaint beschikt niet over deze roestvorming.

Perfecte basis

Voor een maximale hechting aan de wanden gebruikt MagPaint Quartz White Primer. Deze primer op basis van een acrylaatdispersie gevuld met kwarts is de ideale uitvalsbasis voor MagneetPleister. De ruwe structuur zorgt dat de sierpleisters snel en gemakkelijk kan worden toegepast. De samenstelling van deze Quartz Primer garandeert een perfecte dekking en goede penetratie in de basis.

Veilig

Wij bij MagPaint zijn er trots op een veilige en milieuvriendelijke producten te leveren.
MagnetPlaster is bekroond met de Europese veiligheidsnorm voor kinderspeelgoed, EN71-3. Het voldoet aan de strengste internationale normen voor professioneel gebruik en kan gebruikt worden in de meest veeleisende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, etc.
Het vervoer is gratis ADR (Europese regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen) en MagnetPlaster bevat geen Vluchtige Organische Stoffen (0 g / l VOC)

Geoptimaliseerd voor professioneel gebruik

We zijn voortdurend in contact met schilders om hun ervaringen te horen voor het optimaliseren van MagneetVerf. Hierdoor kan het worden toegepast zonder problemen en is het gemakkelijk te verwerken. Speciale aandachtspunten zijn: viscositeit, laagdikte, applicatie technieken en werken spatvrij.

De magneten

Hoewel MagneetPleister een hoge dosis ijzerpoeder bevat, kan de magnetische kracht niet worden vergeleken met een volledig ijzeren plaat, zoals de deur van een koelkast. Dit is omdat de hoeveelheid ijzerdeeltjes per vierkante centimeter in decoratieve pleister veel minder zijn dan in een ijzeren plaat. Daarom is de kwaliteit van de magneet bepaalt door de magnetische kracht.

Goedkoop (bruin / zwart) magneten, zoals give-away magneten, zijn bedoeld voor gebruik op de koelkast deuren. Zij functioneren goed met een minimum van magnetische kracht. Er zijn echter ook goede kwaliteit bruin / zwart magneet, maar bijna niet als zodanig herkenbaar. Daarom raden wij het gebruik van neodymium magneten. Deze kunnen worden geïdentificeerd door hun heldere oppervlakte. Ze zijn gemaakt van het sterkste magnetisch materiaal. Dit kan het verschil tussen een magneet die één A4 kopieerpapier en een magneet die 28 pagina’s kan bevatten kunnen houden zijn.

Beter magnetisme door een glad oppervlak

Magneten werken het beste als ze in de buurt komen in de buurt van het strijkijzer. Een zeer glad gepleisterd oppervlak resulteert in een sterkere magnetische kracht dan een ruwe gepleisterde oppervlak. Met een ruwere afwerking creëer je kleine gaatjes direct onder de magneet en de magnetische kracht zal hierdoor worden verminderd in die plaatsen omdat er geen ijzerdeeltjes zijn om contact mee te maken.

Magnetische folie: sterke magnetische velden

De meest krachtige effect van MagneetPleister wordt bereikt in combinatie met magnetische folie: echt zwaar of grote dingen kunnen worden opgehangen door deze manier. Magneetfolie maakt optimaal gebruik van het gehele oppervlak van het object en daarom kunnen de voorwerpen niet glijden en is dit praktisch gezien onmogelijk.

SketchPaint-on-top-of-MagnetPlaster-3-kl