Maak ‘magnetische’ muren

MagneetVerf voegt magnetische eigenschappen toe aan elk oppervlak.

Het idee is zo simpel: voeg ijzerstof toe aan muurverf en gebruik magneten op het geschilderde vlak.

En omdat het een grondverf is, kan het met elke vorm of kleur overschilderd worden: nu kan je een berichtenbord maken in de vorm van een banaan in de keuken, een voetbal in de kinderkamer, of –onzichtbaar achter witte muurverf – in de vergaderzaal.

Heb je geen muur beschikbaar? MagneetVerf kan ook gebruikt worden op deuren, ramen, kunststof, zo’n beetje op alles (wèl is soms een primer nodig).

Wat doet het?

Veel dingen…
Het maakt elke oppervlak ‘magnetisch’. Je kunt schetsen of foto’s ophangen met magneten, zonder gebruik te maken van plakband of punaises die de wand ruïneren.
Of uw kinderen kunnen spelen met magnetische figuren, magnetische bordspellen of alfabetten.
Of gebruik de muur als een reusachtig planbord.
Of gebruik het om uw sneaker-collectie op magnetische schappen te tonen.

Zeg het maar…

Wonderwall_2-1magnetpaint-06-work-800x532 magpaint-projects-schoe-shop5

Magneetverf is natuurlijk minder sterk magnetisch dan bv. een massieve ijzeren plaat als een koelkastdeur, maar de resultaten kunnen verbluffend sterk zijn als het juiste type magneet wordt gebruikt: tot 20 vellen A4 kopieerpapier blijven hangen met een enkele 29mm neodymium magneet.

Met behulp van magnetische folie kan het nog mooier: een vierkant meter kan honderd kilogram houden onder de juiste omstandigheden (glad oppervlak / neodymium magneetfolie).

Voordelen:

Wat kunnen we er nog meer over zeggen?
Behalve misschien dat MagneetVerf van MagPaint:

  • het gebruik van rondhangende prikborden of losstaande whiteboards overbodig maakt (helemaal in combinatie met SketchPaint).
  • het mogelijk maakt om posters, aantekeningen en ontwerpen op te hangen zonder de muur te beschadigen. Weg met punaises en plakband!
  • kamerbreed kan zijn. Gebruik gerust de hele muur.
  • je stimuleert nog eens na te denken over hoe je de muur gebruikt.