Magne(e)t(ische) Verf

Over Magnetisme en MagneetVerf

Waarom sommige magneten tot 20 vellen kopieerpapier houden, uhm…goed…slechts een. Nauwelijks.

Hoofdstukken:

  • Magnetisme
  • Laagdikte
  • Beter magnetisme door een glad oppervlak
  • Magnetische folie: sterke magnetische velden

Magnetisme

Allereerst: MagneetVerf is niet magnetisch, het is ferromagnetisch.Net als gewoon ijzer. Dit betekend dat de magneten worden aangetrokken.

In de verf is zelf een hoge dosis van speciale ijzer poeder.. Dit maakt de verf zwaarder, waardoor een dichtheid van 2,62 (2.62kg/liter).

Hoewel het een hoge dosis ijzerpoeder bevat, kan de magnetische kracht niet worden vergeleken met een volledige ijzeren plaat, zoals de deur van een koelkast, Dit is omdat de hoeveel ijzerdeeltjes per vierkante centimeter in verf veel minder is dan in de ijzeren plaat. Dit maakt de kwaliteit van de magneet bepalend voor de magnetische kracht.

Goedkope (bruin / zwart) magneten, zoals give-away magneten, zijn bedoeld voor gebruik op koelkast deuren, en de functie goed met een minimum van magnetische kracht. Er zijn echter ook goede kwaliteit bruin / zwart magneten, maar bijna niet als zodanig te herkennen.Daarom adviseert MagPaint het gebruik van Neodymium magneten, deze worden herkend aan hun stralend oppervlak. Ze zijn gemaakt van het sterkste magnetische materiaal.

Dit kan het verschil zijn tussen een magneet het houdt slechts een veel A4-kopiepapier of 20.

wallmagnets-magnetpaint
Kantoor gebruikt magneten: zelfs een rekenmachine wordt opgehangen om meer ruimte te krijgen op het bureau (achterzijde met twee magnetische strepen). MagneetVerf met een duidelijke overgeschilderde glitterverf (blauw)

Toplaag

Gebruik min 0.5 liter MagneetVerf per vierkante meter of de magnetische kracht afnemen. 0.5 liter resulteert in een dikte van ca..0,7 mm, die ideaal is voor magneten. Bij het gebruik van Neodymium magneten kan magnetische kracht extra worden verkregen door meerdere lagen van MagneetVerf aan te brengen. Dit komt omdat Neodymium diep gaat in de verf, terwijl andere magneten oppervlakkig blijven.

De dikte van 0,7 mm wordt meestal verkregen door twee of drie lagen MagneetVerf. Maar…Dit is geheel afhankelijk van de manier waarop u schildert en wat voor soort schilder gereedschap dat u gebruikt. Sommige mensen passen een dikke laag MagneetVerf toe en een ander houd het bij een dunne laag Magnetverf. Ook: als je een lak roller gebruikt, wordt er minder verf gebruikt, dan bij het gebruik van een langharige roller. Een laag voor optimale magnetische resultaten (0,7 – 1,0 mm) kan worden verkregen door spuiten met de openlucht techniek. Klik op ‘toepassing’ voor meer informatie.

Beter magnetisme door een glad oppervlak

Magneten werken het best als ze dicht bij ijzer in de buurt komen . Een zeer glad geverfd oppervlak resulteert in een sterker magnetische kracht, dan met een ruw geverfd oppervlak. Met een ruwere afwerking creëert u kleine openingen direct onder het magneet en de magnetische kracht zal afnemen, er zijn geen ijzerdeeltjes.

Er is slechts een ding dat dit tegenspreekt: als het oppervlak met een uiterst gladde verf bewerkt wordt (als een niet-permanente verf), kan de grip van de magneten worden verminderd. Dit is de reden waarom altijd Neodymium (staal) magneten te worden gebruikt op een gladde ondergrond.

Magnetische folie: sterke magnetische velden

Het meest indrukwekkende gebruik van MagneetVerf is in combinatie met magnetische folie: echt zware of grote dingen kunnen worden opgehangen aan de verf. Magnetische folie maakt optimaal gebruik van het oppervlak. Over het gehele oppervlak van het folie magnetisme dat wordt gebruikt, en dankzij het grote oppervlak, is het glijden van het oppervlak praktisch onmogelijk.

Echter breken van het oppervlak gaat zeer gemakkelijk en bepaalt het punt dat voorwerpen vallen.

Voorbeelden: