Toepassing

Data Sheets   –   Gereedschap   –  Spuiten van MagneetVerf

Toepassing Magneetverf met langharige roller

Toepassing Magneetverf met kortharige roller

In een paar eenvoudige stappen:

 1. Roer grondig
 2. Breng 2 of 3 lagen aan ( niet meer dan 2 m² per liter! )
 3. Breng een toplaag aan ( met een andere verf / kleur )

Nu de uitgebreide versie, om beter voorbereid te zijn:

Opmerking: als u een echt glad oppervlak wilt ( voor gebruik met schoolbordenverf of SketschPaint ( whiteboardverf ) zoals beschreven bij ‘Optioneel’ ), kunt u, voor het oproeren van de verf, 4 druppels vaatwasmiddel per 0.5 liter MagneetVerf toevoegen.

 1. Controleer het oppervlak of het geschikt is voor latex muurverf, zo niet, raadpleeg dan uw verfleverancier. Behandel het oppervlak vooraf indien nodig.
 2. Roer de verf goed door tot het een egale kleur heeft (als het blik lang opgeslagen is geweest, zinken de ijzerdeeltjes).
 3. Markeer het gebied dat u wilt schilderen met schilderstape.
 4. Gebruik een kortharige roller en breng de eerste laag aan.
  Houdt er rekening mee dat er een lichte structuur ontstaat door de structuur van de roller.OPTIONAL:
  In verband met de magnetische sterkte: maak het vlak niet groter dan is voorgeschreven op de verpakking (max. 2 m² per liter); dit zorgt voor een optimale dikte van de verf met genoeg ijzerdeeltjes voor een goede magnetische werking.
  Maak dan gebruik van een ruitenwisser – of troffel – om voorzichtig glad het oppervlak. Zorg ervoor dat u verf te verwijderen. Reinig de wisser na elke slag met een vochtige doek. Krassen zullen verschijnen, maar met de derde laag, zal het oppervlak zeer glad zijn.
 5. Minimaal laten drogen voor 4 uur, Nu kunt u de volgende laag aanbrengen.
 6. Herhaal stap 4 twee keer.
  (Belangrijk: gebruik minimaal 0.5 liter MagnetPaint per vierkante meter)
 7. Laat het drogen voor minimaal 24 uurvoordat de toplaag / afwerklaag kan worden aagebracht (droogtijden verschillen onder invloed van vochtigheid en kamertemperatuur )

NB:
Minimaal 0,5 liter MagneetVerf gebruiken per 1 m². Een dikkere verflaag betekent meer ijzerdeeltjes, dus sterkere magnetische werking.

Download afdrukbare instructies

Algemene instructies:

Toepassing
MagneetVerf is een acryl-latex op waterbasis. Het voldoet aan alle EG en VOC regelgevingen, is praktisch reukloos, makkelijk verwerkbaar en makkelijk te reinigen ( met water ).
MagneetVerf is klaar voor gebruik.
Te verdunnen met maximaal 5% water.
Dit product nooit met een andere verf mengen.
Roer vlak voor gebruik de verf grondig door.
Breng de verf ruim aan met een roller, borstel of spuitpistool. Gebruik schilderstape om het vlak te markeren. Om een scherpe rand te voorkomen, deze eventueel licht schuren.

Voor het beste resultaat, gebruiken bij kamertemperatuur.
Schilder met een liter niet meer dan twee vierkante meter.Dit levert een goede dikke laag Magneetverf op met een goede magnetische werking. 2 tot 3 lagen Magneetverf wordt aanbevolen. Gebruik Neodymium magneten voor extra sterkte.
Test gewenste magnetische sterkte vooraf op een klein geschilderd vlak ( b.v. karton ).

Voorbereiding van het te schilderen oppervlak
Behandel het te schilderen oppervlak voor, zoals voor een gewone muurverf. MagneetVerf hecht niet aan vuile, vette of vochtige ondergronden. Verwijder alle loszittende of afbladderende verf. Reinig het oppervlak met water en zeep, goed afspoelen en laten drogen.Verwijder los materiaal uit scheuren en gaten en vul met een geschikt vulmiddel. Droog, zand glad en veeg vrij van stof met een vochtige doek. Gladde oppervlakken werken het beste, ruw beton of cinderblock oppervlakken worden niet aanbevolen. Schuur het oppervlak met zand-papier en gebruik een vloeibare deglosser voor een goede hechting op glans of semi gloss oppervlakken.

Droog tijd
Lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid zal remmen drogen. MagneetVerf voelt na 1uur droog aan.
MagneetVerf laten drogen gedurende 4 uur alvorens de volgende laag. Het geschilderde oppervlak voor 24 uur laten drogen voordat u een toplaag aanbrengt.

Schoonmaken
Elk materiaal en gereedschap moet direct na gebruikt worden gereinigd met warm water en zeep. Morsen en spatten moeten worden opgeveegd met een vochtige doek voordat ze drogen.

Verwijderen
Als u de MagneetVerf op een later tijdstip wenst te verwijderen, de verf toepassen over een (verwijderbare) wandpapier.

Voorraad
Droog en in voorraad houden bij een temperatuur boven de 5 graden celcius.

Algemeen belang
Formulering voldoet aan vlamuitbreiding tarief van Federal Specificatin TT-P-26.

LET OP: Vermijd langdurig contact met de huid of inademen van dampen in gesloten ruimten. Niet voor inwendig gebruik. Sluit hersluitbare verpakking na elk gebruik. BUITEN BEREIK VAN KINDEREN HOUDEN!

MagneetVerf is gekwalificeerd voor de Europese veiligheidsnorm voor kinderspeelgoed: EN71-3.

 

Download afdrukbare instructies

 

GA NAAR:
Data Sheets   –   Gereedschap   –  Spuiten van MagneetVerf